Криминальная хроника Украины на 01-02.05.2010

Криминальная хроника Украины на 01-02.05.2010
 

01.05.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 500 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 328 ( 42,3 % ) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – дев’ять вбивств, два факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійних напади, 20 пограбувань, 9 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 15 осіб. У правопорушників вилучено гранатомет, два автомати, три пістолети, два обрізи мисливських рушниць, вісім одиниць саморобної вогнепальної зброї, вісім гранат та 927 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 60 осіб. У них вилучено 12,8 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 8 782 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 48 осіб.

Протягом минулої доби порушено 569 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 250 – у сфері службової діяльності, у тому числі 45 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 87 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 11 осіб загинули та 11 – травмовані.

У місті Донецьку працівники міліції затримали двох безробітних місцевих жителів, віком 47 та 39 років, за місцем проживання яких було вилучено гранатомет, два автомати Калашникова, два пістолети, шість гранат та 598 набоїв до різної зброї.

На Харківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили санітарного лікаря, який вимагав та отримав 200 доларів США хабара від місцевої жительки за сприяння їй у розміщенні торгової точки на території одного з міст. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Херсонщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовців державного підприємства. Вони торік придбали за завищеними цінами 8,7 тисячі тонн мазуту, чим завдали державі збитки на суму 2,4 мільйона гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

На Херсонщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовців однієї з районних рад, які у грудні минулого року незаконно виділили 16 громадянам земельні ділянки, розташовані на території райради, загальною площею майже 154 га. Цими діями зловмисники завдали збитки державі на суму 1,4 мільйона гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

02.05.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 514 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 823 (40,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, вісім розбійних нападів, дев’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 26 пограбувань та дев’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 19 осіб. У правопорушників вилучено дві гвинтівки, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату, 900 грамів вибухівки та 315 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 18 осіб, у яких вилучено 0,7 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 379 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано вісім підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 100 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 31 – у сфері службової діяльності, у тому числі вісім – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 78 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 22 особи загинули та 84 – травмовані.
У Семенівському районі Полтавської області 27 квітня на території покинутого домогосподарства в колодязі було знайдено мертвим із ножовими пораненнями 61-річного місцевого жителя, пенсіонера, котрий з 4 квітня розшукувався, як безвісти відсутній. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 19-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 29 березня цього року, з метою крадіжки, зайшов до будинку потерпілого, вбив ножем господаря, а його тіло вкинув до зазначеного колодязя.

У місті Гірському Луганської області на вулиці працівники міліції затримали 38-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя, в якого вилучили 200 грамів вибухівки та електродетонатор.

У Львові на вулиці працівники міліції затримали 23-річного безробітного жителя міста Трускавця Львівської області, в якого вилучили 190 таблеток трамадолу.

У Києво-Святошинському районі Київської області працівники міліції затримали 23-річного безробітного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучили два грами героїну.

У Київській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі в 2007 та 2008 роках отримали від іншого товариства з обмеженою відповідальністю 1,6 мільйона гривень для реалізації виробничої програми з вирощування сільськогосподарських культур, але будь-якої виробничої діяльності перше згадане ТОВ не здійснило, а отримані кошти розтратило в інтересах третього товариства з обмеженою відповідальністю. Таким чином першому згаданому завдано збитки на вказану суму. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.1 ст.366 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення) КК України.

У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили інженера-інспектора акціонерної компанії, котрий отримав 2,2 тисяч гривень хабара від приватної підприємниці за сприяння в погодженні їй дозвільної документації та укладання договору щодо постачання електроенергії до виробничого приміщення. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У місті Дніпропетровську працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовця відділу Державної виконавчої служби одного з районних управлінь юстиції, котрий вимагав та отримав 1,4 тисяч гривень хабара від місцевого жителя за закриття виконавчого провадження та повернення йому вилученого майна. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України

 

You may also like...