Криминальная хроника Украины за прошедшие сутки

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 651 заява про злочини. Вжитими заходами 2 455 (43,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 1 вбивство, 2 розбійні напади, 4 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 33 пограбувань та 4 факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 13 осіб. У правопорушників вилучено п’ять обрізів мисливських рушниць, вісім одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату та 615 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 41 особу, у яких вилучено 5,6 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 224 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 32 підозрювані особи.

Упродовж минулої доби порушено 144 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з 62 – у сфері службової діяльності, у тому числі 10 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 66 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 10 осіб загинуло та 88 – травмовано.

В одному з селищ Одеської області 7 травня було скоєно розбійний напад на приватного підприємця. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні цього злочину затримано двох жителів вказаної області.

У Києві в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 29 березня цього року на околиці одного з селищ Київської області заподіяв смертельні тілесні ушкодження місцевому жителю, викрав у нього банківські картки та ключі від квартири, яку знімав потерпілий у місті Києві. У подальшому нападник пограбував згадану квартиру.

У Подільському районі міста Києва 7 квітня на місці скоєння злочину затримано громадянина однієї з колишніх республік СРСР. Попередньо встановлено, що він декілька хвилин тому проник до квартири киянина, й викрав вироби із золота.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника товариства з обмеженою відповідальністю. Він у минулому році створив зазначене фіктивне товариство та, з метою укриття незаконної фінансово-господарської діяльності, надав до податкової інспекції підроблені документи (уточнюючий розрахунок податкових зобов’язань з податку на додану вартість), на підставі яких незаконно отримав відшкодування ПДВ у сумі 4,8 млн. гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.205 та ч.2 ст.366 КК України (фіктивне підприємництво й службове підроблення).

В Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника товариства з обмеженою відповідальністю. Він отримав 1,9 тис. доларів США хабара від співробітника іншого товариства з обмеженою відповідальністю за сприяння в наданні позитивного висновку при проведенні ліцензійної експертизи власного товариства з обмеженою відповідальністю щодо його спроможності здійснювати господарську діяльність у галузі будівництва. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Житомирщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітників сільськогосподарського товариства. Вони надали до районної комісії з розгляду заяв і документів одержувачів фінансової підтримки підроблені документи щодо належного використання ними саджанців, на підставі яких незаконно отримали з держбюджету компенсацію на суму понад 1 млн. гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення).

You may also like...