Криминальная хроника Украины за 22-24.05.2010

Криминальная хроника Украины за 22-24.05.2010

22.05.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 489 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 453 (44,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 3 розбійні напади, 5 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 43 пограбування та 11 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 57 осіб. У правопорушників вилучено п’ять пістолетів, карабін, шість обрізів мисливських рушниць, 18 одиниць саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 200 грамів вибухівки та понад 2 тисячі набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 39 осіб, у яких вилучено 11,3 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 25 206 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 40 підозрюваних осіб.

 Упродовж минулої доби порушено 207 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 50 – у сфері службової діяльності у тому числі 4 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 89 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, в яких 12 осіб загинуло та 107 – травмовано.

 На Донеччині в результаті оперативно-розшукових заходів затримано організовану злочинну групу в складі 9 осіб. Встановлено, що вони впродовж 2009-2010 років скуповували автомобілі, які не пройшли відповідного митного оформлення, й, з метою легалізації їх на території України, виготовляли фіктивні реєстраційні документи, після цього вказані транспортні засоби реалізовували. Під час  обшуків за місцем проживання затриманих вилучено чотири такі автомобілі загальною вартістю 300 тисяч гривень, бланки технічних паспортів, довіреностей, технічних оглядів та медичних довідок. Крім того, у одного з затриманих вилучено два пістолети та набої до них, макет автомата, маски та перуки. У іншого вилучено саморобний пістолет. Вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочинів, передбачених ст.190, ст.209 та ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України (шахрайство, легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом та незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

 У Бердичеві Житомирської області в будинку місцевої жительки, знайдено мертвими з ножовими пораненнями господарку та її сина. Попередньо встановлено, що  співмешканець господарки – місцевий житель, під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив ножем потерпілих, після чого на присадибній ділянці покінчив життя самогубством через повішання. Тіло знайдено.

 В одному з селищ Автономної Республіки Крим місцевий житель, на подвір’ї свого домогосподарства під час раптово виниклої сварки пострілом із власної зареєстрованої мисливської рушниці заподіяв вогнепальне дробове поранення шиї своєму сусідові. Зловмисника  затримано. Зброю вилучено.

 У Житомирі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя, котрий у день 6 травня на вулиці викрав мобільний телефон у жителя згаданого міста.

 У місті Новоазовськ Донецької області  на вулиці затримано громадянина однієї з колишніх республік СРСР, який  на вулиці викрав у місцевого жителя мопед.

 У Світловодську Кіровоградської області на вулиці затримано громадянина однієї з колишніх республік СРСР, у якого вилучено 1,2 тисяч підроблених купюр номіналом 1 000 російських рублів.

 У місті Новодружеськ Луганської області в результаті оперативно-розшукових заходів затримано двох місцевих жителів, котрі впродовж тижня на міському кладовищі викрали металеві фрагменти з п’яти могил (частину викраденого вилучено).

 У місті Красноармійськ Донецької області затримано місцевого жителя, з квартири за місцем проживання якого вилучено 200 грамів вибухівки.

 У місті Лозова Харківської області затримано місцеву жительку у будинку за місцем проживання якої вилучено майже 1,5 тисяч набоїв до різної зброї.

 У місті Ірпінь Київської області на вулиці затримано двох місцевих жителів, у яких вилучено по 2 грами героїну.

 У Львові на вулиці затримано місцевого жителя, у якого вилучено 23 грами  героїну.

 На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили приватного підприємця, котра надала до банку неправдиві відомості щодо наявності в неї заставного майна, у результаті цього незаконно отримала кредит у сумі 1,5 мільйона гривень, який не повернула. Слідчі порушили кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 «Шахрайство» КК України.

 На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника кафедри одного з ВУЗів, котрий  вимагав та отримав вісім тисяч гривень хабара від студента за проходження навчання на кафедрі. Прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара КК України.

 На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника податкової інспекції. Він вимагав та отримав 1,5 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за непритягнення його до адміністративної відповідальності та зменшення суми штрафних санкцій за виявлені порушення під час перевірки підприємницької діяльності останнього. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» КК України.

 

23.05.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 647 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 005 ( 43,1 % ) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, один розбійний напад, 33 пограбування, два факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 45 осіб. У правопорушників вилучено чотири пістолети, гвинтівку, вісім обрізів мисливських рушниць, 11 одиниць саморобної вогнепальної зброї, чотири гранати, 400 грамів вибухівки та 536 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 25 осіб. У них вилучено 20,6 кілограма наркотичних засобів

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 21 893 особи.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 21 особу.

 Протягом минулої доби порушено 92 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 29 – у сфері службової діяльності, у тому числі дев’ять – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 103 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких  дев’ять осіб загинули та 125 – травмовані.

 У Дніпропетровській області працівники міліції затримали 46-річну безробітну місцеву жительку, з будинку якої вилучено три кілограми марихуани.

 У столиці на вулиці працівники міліції затримали безробітного 32-річного місцевого жителя, у якого вилучено 45 грамів кокаїну.

 На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю. Вона торік, шляхом підробки бухгалтерських документів, сформувала податковий кредит й незаконно отримала відшкодування ПДВ у сумі 750 тисяч гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

 У Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника дільниці відокремленого підприємства одного з державних підприємств та його заступника. Вони вимагали та отримали 1,2 тисяч гривень хабара від місцевого жителя за сприяння йому в працевлаштуванні на підприємство. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 В Одеській області  працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора загальноосвітньої школи. Вона вимагала та отримала 600 доларів США хабара від місцевої жительки за видачу їй атестату про неповну середню освіту. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368  (одержання хабара) КК України.

 

24.05.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3726 заяв про злочини. Вжитими заходами 1428 (38,3%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, дев’ять розбійних нападів, 10 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 22 пограбування та чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 7 осіб. У правопорушників вилучено три пістолети, обріз мисливської рушниці, одну одиницю саморобної вогнепальної зброї, гранату та 31 набій.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано чотири особи, у яких вилучено 3,4 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2783 особи. 

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 10 підозрюваних осіб.

 Упродовж минулої тижня порушено 986 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 299 – у сфері службової діяльності, у тому числі 58 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 94 дорожньо-транспортну пригоду із потерпілими, у яких 15 осіб загинуло та 110 – травмовано.

 В місті Біла Церква Київської області у своїй квартирі було знайдено мертвим з ушкодженнями внутрішніх органів 71-річного громадянина. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 45-річного жителя міста Васильків згаданої області. Попередньо встановлено, що він уранці 19 травня в зазначеній квартирі під час сварки на ґрунті неприязних відносин заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілому.

 У столиці на вулиці затримано 29-річного жителя міста Яготин Київської області, без постійного місця роботи, у якого вилучено 20 г амфетаміну.

 У місті Одеса на вулиці затримано 41-річну місцеву жительку, без постійного місця роботи, у якої вилучено 5 г кокаїну та 12 таблеток “екстазі”.

 У Тернополі в результаті проведення спеціальної операції затримано подружжя (1972, 1977 р.н., обоє без постійного місця роботи), з будинку за місцем проживання яких вилучено 2,4 кг марихуани та 48 г гашишу.

 На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю. Він у минулому році отримав 6,2 млн. грн. бюджетних коштів на виконання робіт із закінчення будівництва житлового будинку (фактично роботи не виконані), чим завдав збитки державі на вказану суму. Правопорушника затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

 В Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили  начальника відділу комерційного банку. Вона в квітні 2007 року внесла до звіту перевірки платоспроможності приватного підприємця неправдиві відомості, у результаті чого останній незаконно отримав кредит у сумі 520 тис. гривень. Слідчими органами МВС порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.222 і ч.2 ст.364 КК України (шахрайство з фінансовими ресурсами та зловживання владою або службовим становищем).

 В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили  працівника відділу інспекції з благоустрою однієї з міськрад. Він вимагав та отримав 1,2 тис. доларів США хабара від місцевого жителя за сприяння йому в отриманні дозволу на встановлення гаражу. Правопорушника затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

МВС України

You may also like...