Криминальная хроника Украины на 28.05.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 606 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 382 (42,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, п’ять розбійних нападів, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 37 пограбувань та 11 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 12 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, гвинтівку, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, три гранати, 200 грамів вибухівки та 196 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано десять осіб, у яких вилучено 15,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 26 797 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 19 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 275 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 73 – у сфері службової діяльності, у тому числі 13 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 70 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких чотири особи загинуло та 113 – травмовано.

У місті Києві в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 22-річного безробітного жителя Бережанського району Тернопільської області та 22-річного безробітного жителя Теофіпольського району Хмельницької області. Попередньо встановлено, що вони 18 травня на вулиці згаданого міста завдали смертельних тілесних поранень 46-річному чоловікові без певного місця проживання і роботи під час раптово виниклої сварки.

У місті Гребінці Полтавської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 56-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він 26 березня у своєму будинку завдав смертельних тілесних ушкоджень своїй співмешканці – 49-річній безробітній місцевій жительці під час раптово виниклої сварки, після чого закопав її тіло у погребі на території власного домогосподарства (знайдено).

У місті Кам’янець-Подільському Хмельницької області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 39-річного раніше судимого громадянина сусідньої держави. Попередньо встановлено, що він 23 травня в зазначеному місті в квартирі 40-річного безробітного місцевого жителя викрав мобільний телефон господаря під час спільного вживання спиртних напоїв (вилучено).

У Берегівському районі Закарпатської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 29-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він з автомобіля «Хюндай» 52-річного місцевого жителя, приватного підприємця, викрав барсетку, у якій знаходилися 3 тисячі гривень та особисті документи (вилучено).

У місті Новомосковську Дніпропетровської області працівники міліції затримали 36-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя, з квартири за місцем проживання якого вилучено 100 грамів вибухівки.

Працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили двох директорів товариств з обмеженою відповідальністю та жителя міста Києва, котрі передали працівникові одного з митних постів понад 950 тисячі доларів США хабара за оформлення вантажів за завищеними тарифами. У результаті цього правопорушники безпідставно отримали з державного бюджету відшкодування ПДВ на загальну суму 29,2 мільйона гривень. Генеральною прокуратурою України порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.366 та ч.2 ст.369 та (службове підроблення й давання хабара) КК України.

На Миколаївщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили приватного підприємця, котрий упродовж 2006-2008 років, за попередньою змовою з бухгалтером районного спортивного клубу та провідним спеціалістом кредитного відділу фінансової установи, на підставі підроблених документів, оформив на місцевих жителів без їх відома низку кредитів на загальну суму 2,2 мільйона гривень, які в подальшому правопорушники привласнили. Районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення) КК України.

У Миколаївській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили двох службовців одного з міськвідділів управління Державного департаменту України з питань виконання покарань в області, котрі вимагали та отримали 500 доларів США хабара від місцевого жителя за невжиття заходів реагування за пропуск щомісячного відвідування держустанови та непроведення перевірок за місцем проживання. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України
 

You may also like...