Повернувся з місць позбавлення волі, та сходу обікрав квартиру своєї матері

36-річний чоловік, який пів місяця назад повернувся з місць позбавлення волі, обікрав квартиру своєї матері. Поки жінка знаходилась на дачі, син виніс з дому пральну машинку, телевізор та телевізійну антену. Все це добро продав за 400 гривень, а гроші витратив на «оковиту». 

На жаль, мало хто з людей, які повернулися з місць позбавлення волі, стають на шлях виправлення. Їх, як правило, тягне назад у «рідні» тюремні стіни. Тому, що життя на волі суттєво відрізняється за своїми принципами та законами від тюремного.

В середині квітня у 36-річного жителя м. Шостки, що на Сумщині, закінчився черговий термін ув’язнення. Усього за плечима чоловіка нараховується 14 років тюремного стажу, які він відбував за крадіжки, пограбування, носіння холодної зброї. В числі його „досягнень” навіть втеча з місць позбавлення волі.

Повернувшись в рідне місто, де на нього чекала лише літня мати, чоловік навіть і не намагався працювати або допомагати старенькій. Він увесь вільний час, а тепер його було багато, присвячував розгульному життю та пиятиці.

Одного дня, залишивши на господарстві сина, жінка поїхала на дачу до села Коротченкове, Шосткинського району. А коли, через кілька днів, вона повернулася додому, то недорахувалася багатьох речей. Зникла і майже новенька пральна машина, на яку жінка збирала кілька років, відкладаючи гроші з мізерної пенсії, і телевізор – улюбленець усіх українських сімей та багато іншого. Усього на суму понад три тисячі гривень. Зник також ї син потерпілої.

Не витримало материнське серце і пішла вона жалітися на сина до дільничних інспекторів міліції. Жінка написала заяву про крадіжку і пошуками зниклих речей та її сина тепер зайнялися співробітники міліції.

Під час пошуків, до правоохоронців звернулася ще одна жертва непутящого чоловіка. На цей раз злодій обдурив свого знайомого. „Він у мене попросив мобільний телефон та велосипед. Казав, що з’їжджу до матері, візьму грошей щоб поповнити рахунок мобільного та куплю горілки. Я погодився, віддав, а він так і не повернувся” – жалівся міліціонерам постраждалий.

Як потім встановили співробітники міліції, велосипед та телефон зловмисник продав у той же вечір, велосипед – за 50 гривень, а мобільний телефон – за 25.

Та невдовзі дільничні інспектори знайшли таки спритника. Зараз він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання і чекає повернення у „рідне середовище” – за грати. Пояснити свої вчинки чоловік так і не зміг, каже: „ У всьому винна горілка”.

СЗГ Шосткинського МВ ГУМВС України в Сумський області по зв’язкам з громадськістю та ЗМІ Т.В. Меняйло

 

You may also like...