В Новій Одесі скоєно розбійний напад на інтернет-клуб

20- річний Юрій ніде не працював та повсякчас розважався у залах гральних автоматів, коли ж зали перестали функціонувати, почав захоплюватися інтерент-іграми, тож був постійним клієнтом інтернет-клубів. З усієї кількості таких закладів у місті, найчастіше відвідував той, що був ближче до домівки. 

В той вечір Юрій мав неабияку пристрасть до гри, але чомусь весь час не щастило, та й гроші за інтернет та каву швидко витрачались. Не зглянувся як була 12 година ночі, й у кишені «полегшало» на 250 гривень. Задоволення не отримав жодного, а лиш гроші витратив. Неабияк обурили тарифи на послуги інтернет-кафе. Пішов додому незадоволений та злий. Коли зайшов до квартири, вирішив втілити в життя задумку, що прийшла в голову по дорозі додому – повернутися до інтернет-клубу та відібрати «своє». Діючи за всіма канонами правил злочинців телевізійних фільмів, відшукав мамині панчохи, прорізав в них дірки для очей, підхопив з шухляди кухонного ножа та впевнено подався забирати «йому належне».

Підійшовши до улюбленого закладу, натягнув саморобну маску, одяг перчатки та тричі постукав ножем в двері, не міг дозволити собі ввірватись в приміщення, бо стидався, так як був постійним клієнтом, і причаївся чекати допоки адміністратор інтернет-закладу не відчинить. Коли ж двері відчинились, Юрій схопивши ніж сильніше та пішов у напад на жінку-адміністратора, та злякавшись почала верещати, але зловмисника крик не лякав. Холодним голосом відчеканив «ДАВАЙ УСІ ГРОШІ», при цьому погрожуючи ножем. Перелякавшись за своє життя та здоров’я, адміністраторка дістала із сейфа-каси коробку в якій лежали зароблені гроші й віддала злочинцю всю виручку – майже 1300 гривень. Юрій вхопив коробку й втік, по дорозі викинувши маску та коробку з-під грошей.

Працівниця інтернет-клубу швидко зателефонувала до міліції. На місце події прибули працівники ДСО, ППС та слідчо-оперативна група Южноукраїнського МВ УМВС України в Миколаївській області, які по гарячих слідах і встановили особу зловмисника. А допомогла їм у цьому камера відеоспостереження, яка й зафіксувала зображення злодія. Парубка було затримано. Порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 187 ч. 1 КК України – розбій, а саме напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу. Подальшу долю молодика вирішить суд.

Марина Херовимчук, ВЗГ УМВС України в Миколаївській області
 

You may also like...