На Київщині за грубість інспекторів ДПС відповідатиме керівництво

Кожної міліцейської наради керівництво наголошує на дотриманні вимог законодавства, і окрім цього – Етичного кодексу та кодексу Честі. Не зважаючи на постійне акцентування уваги на цих речах, на жаль, доводиться чути про порушення в лавах ОВС дисципліни та банальну неввічливість по відношенню до громадян. Подібний випадок нещодавно відбувся на Київщині. За неправомірні дії двоє працівників Кагарлицького взводу ДПС при УДАІ ГУМВС України в Київській області відповідатимуть разом із своїми керівниками. 

Близько першої години ночі поблизу села Підгірці Обухівського району сержант разом із прапорщиком міліції на патрульному автомобілі, підозрюючи, що водій знаходиться у стані алкогольного сп’яніння, вирішили зупинити проїжджаючий повз «Хюндай». Наздогнавши та перекривши рух чоловікові за кермом (жителю міста Обухів), правоохоронці підійшли до його машини та запитали про документи на автівку. Коли водій попросив спочатку належним чином представитися та показати міліцейські посвідчення, працівники ДПС знову ще в більш грубій формі почали вимагати документи. На це житель Обухова запропонував правоохоронцям поїхати до місцевого райвідділу міліції. 

Замість цього працівники ДАІ відвезли водія до лікарні для медичного огляду. Після проведеної експертизи на вміст алкоголю, стало зрозумілим, що чоловік тверезий. Почувши вердикт, працівникам ДПС нічого не залишалося, як повернути власнику посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, після чого чоловік відправився до міліції та оформив належним чином свою скаргу.

За словами першого заступника начальника київського обласного міліцейського главку Анатолія Кислого, службове розслідування за цим фактом вже завершено. За порушення службової дисципліни одного учасника пригоди звільнено з лав ОВС, другого притягнули до дисциплінарної відповідальності у вигляді попередження про неповну посадову відповідність. За неналежний контроль за діями підлеглих під час виконання ними своїх функціональних обов’язків командиру Кагарлицького взводу ДПС оголосили догану, а начальника державтоінспекції області суворо попередили.

Юлія Сінчак, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 

You may also like...