Криминальная хроника Украины на 22.06.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 676 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 620 (39,3%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, три розбійних напади, вісім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 30 пограбувань та чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано вісім осіб. У правопорушників вилучено пістолет, гвинтівку, карабін, обріз мисливської рушниці, саморобний пістолет та 4 981 набій.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано шість осіб, у яких вилучено 11,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 29 310 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 30 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 221 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 84 – у сфері службової діяльності, у тому числі 31 – про хабарництво та сім – у бюджетній сфері.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 113 дорожньо-транспортні пригоди із потерпілими, у яких 12 осіб загинуло та 140 – травмовано.

У місті Карлівці Полтавської області 7 червня у своєму будинку було знайдено мертвою з ножовими пораненнями 80-річну пенсіонерку, місцеву жительку. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 31-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 7 червня, з метою крадіжки, проник до будинку потерпілої, але був застигнутий господаркою, й вбив її ножем.

У місті Харкові 21 червня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 25-річного іноземного громадянина та 31-річного безробітного жителя міста Луганська. Попередньо встановлено, що вони вдень 29 травня у одному з селищ Дергачівського району Харківської області на вулиці розбили скло дверей автомобіля «Акура» 62-річної пенсіонерки, жительки міста Харкова, й викрали сумку, у якій знаходилися особисті документи (вилучено).

У місті Рівному працівники міліції затримали 54-річного місцевого жителя, спеціаліста одного з лісових господарств, з гаража якого вилучено 3 688 набоїв до різної зброї.

У місті Івано-Франківську працівники міліції затримали 36-річного безробітного місцевого жителя, з квартири якого вилучено 800 грамів амфетаміну.

У Дніпропетровській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовців, котрі незаконно реалізували 4,1 тисячі тонн пшениці Держкомрезерва, яка знаходилася в них на відповідальному зберіганні, чим завдали збитки державі на суму 3,3 мільйона гривень. Районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

У Закарпатській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб одного з районних бюро технічної інвентаризації та товариства з обмеженою відповідальністю, котрі незаконно внесли зміни до державного реєстру прав власності на нерухоме майно та зареєстрували цілісний майновий комплекс одного з державних підприємств за товариством з обмеженою відповідальністю, у результаті чого безпідставно змінили форму власності з державної на приватну. Таким чином, державі було завдано збитків на загальну суму понад 3,1 мільйона гривень. Районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191, ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

У Рівненській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб представництва в Україні іноземної компанії та служби автомобільних доріг у зазначеній області, котрі під час реконструкції автомобільної дороги сполученням Київ – Чоп, у рамках виконання державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, підробили акти виконаних робіт, у яких завищили обсяг та їх вартість, чим завдали державі збитки на суму 640 тисяч гривень. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

У Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовця одного з відділів Державної виконавчої служби міського управління юстиції, котрий вимагав та отримав 3 тисячі гривень хабара від місцевого жителя за видачу йому довідки про відсутність майна, яке знаходиться під арештом. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили приватного підприємця, котрий у листопаді минулого року, з метою збуту, придбав у невстановлених осіб 16 тисяч пляшок горілки, які не відповідають вимогам ДСТУ та з підробленими марками акцизного збору. Вказану алкогольну продукцію вилучено. Слідчим відділом управління податкової міліції міста Луганська порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.216 та ч.1 ст.204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів й незаконне виготовлення, підроблення, використання або збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного збору чи контрольних марок) КК України.

МВС України
 

You may also like...