За шахрайство – за грати!

Як говорять у народі: «Скільки ниточці не витися, а кінець буде». Мабуть це прислів’я не знали два сумчанина, бо якби знали, задумались би. 

А так восени 2006 р. та взимку 2007 р. 28-річний Олексій та 31-річний Дмитро вирішили заробити трохи грошей дуже простим і як думалось вірним способом – у чужий паспорт вклеювали свою фотокартку і в магазинах отримували споживчі кредити на купівлю товарів. Все ніби то йшло добре, хлопці вже можливо й забули що наслідили, і звичайно ж встигли потратити всі гроші. Та от міліція не забула про махінаторів. Не зважаючи, що від часу вчинення злочинів пройшло чотири роки, працівники міліції розшукували шахраїв. Вдалося з’ясувати їх особи, а на минулому тижні затримати молодшого із зловмисників, аж в Автономній республіці Крим, де той переховувався від правоохоронних органів. Сьогодні 28-річний шахрай знаходиться під вартою. Його спільник поки що переховується і його затримання є справа часу.

В ході слідства, що розпочалося міліція з’ясувала, що за час своєї «діяльності» зловмисники вчинили близько десятка шахрайств, завдавши збитки банкам на загальну суму понад 37000 грн. Товар, який шахраї отримали в магазинах (телевізори, комп’ютери, холодильники, телефони) відразу ж і продавали. Причому дешевше ніж в торгівельних закладах, тож і покупці знаходилися швидко.

Відносно зловмисників порушено кримінальну справу за ч.2 ст.190 Кримінального кодексу України (підроблення документів та їх використання). Тож зловмисникам може загрожувати позбавлення волі на строк до трьох років.

Володимир Кузьменко, Начальник СЗГ СМУ ГУМВС України в Сумській області
 

You may also like...