Розбійник був босий, але з «дипломатом»

2 липня близько 23 години до чергової частини Сумської міліції надійшов телефонний дзвінок. Чоловік на тому кінці дроту схвильованим голосом повідомив, що хвилину тому на зупинці громадського транспорту по проспекту М. Лушпи його побили та пограбували двоє невідомих. 

Коли група швидкого реагування міліції, у складі інспектора БПС старшого сержанта міліції Івана Бунякіна та працівника ДАІ старшого лейтенанта міліції Олексія Гридіна прибули на місце злочину, на зупинці побачили чоловіка років 50-ти в оточенні громадян. Чоловік розповів, що стояв на зупинці, чекаючи маршрутку, як його несподівано зачепили двоє п`яних молодиків. Раптово виникла сварка під час якої один із п`яниць ударив чоловіка скляною пляшкою по голові (від сильного удару пляшка навіть розбилась), інший вихопив у жертви з рук «дипломат», і розбійники кинулись навтьоки. Негідники тікали так швидко, що один з них загубив навіть капці. 

І потерпілий, і випадкові перехожі, що стали свідками злочину, чітко описали прикмети зловмисників і вказали напрямок у якому розбійники втікали.

А вже за годину цей злочин було розкрито сумськими правоохоронцями по гарячих слідах. Працівники групи швидкого реагування, пересуваючись на машині по місту, вже аж в районі центрального ринку, неподалік від річки Сумки помітили двох підозрілих молодиків. Один з них був у шортах, босий і… з дипломатом в руках. Відразу ж і затримали. Речові докази – дипломат з особистими речами та документами пограбованого вилучено, а самих зловмисників доставлено до Зарічного райвідділу міліції.

До речі, обидва розбійника, а це непрацюючі сумчани 1976 та 1978 р.н. народження вже були раніше засуджені за пограбування та наркотики. Тепер у їхньому «послужному» списку з`явився ще один злочин – розбій. А за нього, згідно з частиною другою ст. 187 Кримінального кодексу України зловмисники можуть отримати позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з конфіскацією майна.

Володимир Кузьменко,
Начальник СЗГ СМУ ГУМВС України в Сумській області

You may also like...