Криминальная хроника Украины на 09.07.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 395 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 538 (39,6%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – вісім вбивств, вісім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійні напади, 30 пограбувань та 10 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 14 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, два карабіни, два обрізи мисливських рушниць, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, три гранати, 300 грамів вибухівки та понад 560 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин шестеро осіб, у яких вилучено 16 кілограмів наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 26 976 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 18 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 245 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 44 – у сфері службової діяльності, у тому числі вісім – про хабарництво та дві – у бюджетній сфері.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 72 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких шестеро осіб загинули та 81 – травмовано.

У місті Краматорську Донецької області 7 липня у своїй квартирі було знайдено в непритомному стані з травмою голови 78-річного пенсіонера, який невдовзі в лікарні помер. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 26-річного безробітного, раніше судимого онука потерпілого. Попередньо встановлено, що він уночі 6 липня в зазначеному місті в квартирі свого діда заподіяв господарю смертельні тілесні ушкодження під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Одесі 19 червня в приміщенні охорони приватного медичного центру було знайдено мертвим із рубаною раною голови 55-річного місцевого жителя, охоронника вказаного центру. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 23-річного безробітного жителя Комінтернівського району Одеської області. Попередньо встановлено, що він уночі 19 червня в згаданому місці під час раптово виниклої сварки металевим прутом вбив потерпілого.
У місті Золотому Луганської області працівники міліції затримали 55-річного безробітного місцевого жителя, в квартирі якого вилучили 200 грамів вибухівки та електродетонатор.

У Комінтернівському районі Одеської області в гаражі 53-річного безробітного місцевого жителя працівники міліції вилучили три гранати, два вибухових пакети, 11 сигнальних ракет, шість сигнальних патронів, 12 детонаторів та 307 патронів різного калібру.

В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника державної пожежної частини одного з райвідділів ГУМНС України, котрий вимагав та отримав 250 доларів США хабара від приватного підприємця за сприяння йому в наданні дозволів на відкриття магазину. Хабарника затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Черкащині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову однієї з райдержадміністрацій, котрий у 2006 році за заниженою вартістю передав в оренду приватному підприємству земельні ділянки однієї з сільрад. У результаті цього місцевий бюджет недоотримав 93,4 тисяч гривень орендної плати. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Рахівському районі Закарпатської області 7 липня в рейсовому автобусі сполученням Чернівці – Ужгород працівники міліції затримали двох нелегальних мігрантів. Затриманих передано прикордонникам.

МВС України
 

You may also like...