Життя старенької молодик оцінив в 870 гривень

Сучасне життя інколи складається з неприємних моментів. Пограбування, крадіжки особистого майна стали частиною суспільства. Кримінальна статистика вражає своїми даними. Тож оперативникам ніколи сидіти на місці… 

Максимум зусиль доклали працівники міліції, аби розкрити зухвалий злочин, що стався у селі Попівка Конотопського району в ніч на 30 квітня цього року.

85-річна мешканка села кожного дня пасла кіз. Та одного ранку односельці не побачили її на подвір’ї. Сусідці стало зрозуміло – з бабусею щось трапилося. Тож жінка заглянула до хати старенької й перед її очами постала жахлива картина: бабуся лежала на долівці, її руки були зв’язані хусткою, а ноги – електричним шнуром. Перелякана сусідка не знала, що робити, тому зателефонувала до міліції.

Як розповіла постраждала, вночі, коли вона спала, до її будинку заліз невідомий чоловік. Схватив за плечі й почав вимагати гроші. Старенька протистояла як могла та намагалася переконати злодія, що не має ніяких заощаджень. Проте грабіжник не повірив словам бабусі й почав її бити. Та й цього йому здалося замало, тож ще й зв’язав жінку. В решті – решт господиня оселі зізналася, де зберігала гроші – 870 гривень вона протягом року збирала копійка до копійки «на чорний день». Отримавши бажане, зловмисник утік, залишивши свою жертву непритомною.

Для розкриття цього зухвалого злочину був піднятий увесь особовий склад відділу. Та підозрюваного вдалося затримати лише через кілька місяців кропіткої роботи. Під тиском доказів він зізнався у скоєному.

На сьогодні відносно 28-річного затриманого у Конотопському міському відділі міліції порушена кримінальна справа за ознаками частини 3 статті 187 Кримінального кодексу України
(«Розбій, поєднаний з проникненням у житло»), згідно з якою підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років. Крім того, протягом останніх трьох років чоловік перебував у розшуку ще й за скоєне пограбування. Тож тепер, після кількох років вільного життя, він відповість перед законом за усі свої злочинні діяння.

Тетяна Кушнєрова, помічник начальника Конотопського МВ ГУМВС
 

You may also like...