Хроника криминала в Украине за прошедшие сутки

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6623 заяв про злочини. Вжитими заходами 977 (44,9%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – вісім вбивств, три розбійних напади, сім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 38 пограбувань та п’ять факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано34 особи. У правопорушників вилучено два пістолети, обріз мисливської рушниці, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 3,5 кг вибухівки та 380набоїв.
 
За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 12 осіб, у яких вилучено 39,5 кілограма наркотичних засобів.
 
За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 27 459 осіб.
За порушеними кримінальними справами заарештовано 24 підозрювану особу.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 95дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 15 осіб загинуло та 117 – травмовано.
 
У Донецьку в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 23-річного жителя міста Краматорськ Донецької області, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він удень 14 липня в місті Донецьк в квартирі за місцем тимчасового проживання свого знайомого під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив ножем останнього.
 
У місті Одеса в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 30-річного іноземного громадянина (в Україні перебуває на відпочинку). Попередньо встановлено, що він упродовж ночі з кімнати готелю викрав дві золоті каблучки, фотоапарат та мобільний телефон, які належать місцевій жительці. Викрадене вилучено.
 
У Бердичеві Житомирської області затримано двох іноземних громадян (30 та 32 річні), в Україні перебувають нелегально. Попередньо встановлено, що вони півгодини тому зламали замок вхідних дверей, проникли до квартири місцевого жителя й викрали вироби із золота (вилучено).
 
У Донецьку на вулиці затримано 54-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, у якого вилучено 300 г вибухівки та електродетонатор.
 
У місті Красному Лучі Луганської області затримано 29-річного громадянина, раніше судимого, у будинку за місцем проживання якого вилучено 3 кг вибухівки.
 
В Черкаській областіпрацівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову селищної ради. Він вимагав та отримав 4 тис. доларів США хабара від місцевого жителя за передачу йому в оренду земельної ділянки площею 0,2 га. Правопорушника затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).
 
На Волині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб одного з комунальних господарств. Вони в 2008 році підробили акти виконаних робіт з ліквідації наслідків стихійного лиха в яких вказали відомості щодо використання під час робіт певного устаткування (фактично не використовувалося), чим завдали збитки державі на суму майже 630 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем й службове підроблення).
 
 

You may also like...