«Беркут» в райотделе «переусердствовал» с усмирением дебоширов, забыв о камерах наблюдения

Надзвичайна подія за участю працівників міліції виявлена серед особового складу ГУМВС України в АР Крим. Днями на міській набережній співробітники патрульно-постової служби Феодосійського міського відділу міліції, що несли службу по охороні громадського порядку, спробували урезонити галасливу компанію нетверезих людей. Ті не підкорилися вимогам працівників міліції. 

На місце інциденту прибули співробітники спецпідрозділу «Беркут», які і доставили бешкетників у Феодосійський міськвідділ міліції. Затримані поводилися зухвало, спровокувавши міліціонерів на необдумані та протиправні дії. Піддавшись емоціям, двоє співробітників «Беркута» збили одного із затриманих з ніг і завдали йому кілька ударів. 

Після перегляду запису відеофіксації ставшогося інциденту керівництвом Феодосійського міськвідділу було прийнято рішення передати її до прокуратури для прийняття відповідного процесуального рішення. Міська прокуратура Феодосії відразу порушила кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.365 КК України.

Необхідно відзначити, що розкриття цього злочину стало результатом вказівки Міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова щодо забезпечення всіх підрозділів ОВС камерами спостереження. Нині в цілодобовому режимі події, які відбуваються в приміщеннях міліцейських відділків, фіксуються моніторами і перевіряються відповідними службами відомства. Крім того, безперешкодно ознайомитися з цими відеоматеріалами можуть правозахисники, які входять до Громадської ради МВС.

Правопорушення, скоєні працівниками спецпідрозділу кримського «Беркуту», є першим випадком, коли внутрішні камери відеоспостереження дозволили розкрити службовий злочин.

ДЗГ МВС України
 

You may also like...