У Харківській області зареєстровано випадок отруєння дитини (1 рік. 2 міс.) нітратами, що містилися у питній воді з колодязя

У Харківській області  зареєстровано   випадок отруєння дитини (1 рік. 2 міс.) нітратами, що містилися у питній воді з колодязя.

Безымянный

Дитина, що мешкає у смт Прудянка Дергачівського району Харківської області, у важкому стані була госпіталізована     до відділення анестезіології та інтенсивної терапії КЗОЗ «Обласна дитяча клінічна лікарня» №1.

Мати дитини, знаючи про понаднормативний вміст нітратів у воді власного колодязя (перевищення ГДК в 1,3 раза), використовувала для задоволення питних потреб дитини фасовану воду, а для приготування їжі – воду з іншого колодязя, вода в якому за свідченнями інших мешканців була «хорошою».

За фактом отруєння дитини фахівцями ДУ «Харківський ОЛЦ МОЗ України» проведено дослідження води з цього колодязя, вміст нітратів у воді становив 414,3 мг/дм3, що у 8,3 раза перевищує гігієнічний норматив.

У зв’язку з цим ДУ «Харківський ОЛЦ МОЗ України» ще раз нагадує про те, що для задоволення питних та господасько-побутових потреб населення, особливо дітей, колодязну воду необхідно використовувати лише за умови наявності лабораторного підтвердження якості води, а дітям до 3-х років взагалі не давати воду з колодязів та природних джерел.

Харківський обласний лабораторний центр МОЗ України

You may also like...