Чотирьох учасників злочинної схеми підозрюють у незаконному заволодінні земельною ділянкою у столиці

Серед фігурантів – двоє організаторів, виконавець та приватний нотаріус. Спільники за підробленими документами переоформили на себе земельну ділянку, розташовану в Дніпровському районі столиці з наміром її подальшого перепродажу. Завдяки правоохоронцям землю вартістю понад 2,5 млн гривень наразі повернуто у власність територіальної громади Києва.

Співробітниками слідчого управління столичного главку за процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито групу осіб у незаконному заволодінні земельною ділянкою на вулиці Інженера Бородіна, що у Дніпровському районі столиці.

Возможно, это изображение текст

Згідно даних кримінального провадження, порушники для реалізації злочинного плану використали підроблене рішення Київської міської ради про відведення вказаної земельної ділянки із подальшою реєстрацією права власності на неї з боку зацікавлених осіб. Внаслідок злочинних дій фігурантів землю площею 0,08 гектарів на суму понад 2,5 мільйона гривень передано у приватну власність фіктивного підприємства.

Вказана земельна ділянка була поділена на дві та відчужена на користь підставної юридичної особи в очікуванні подальшого перепродажу реальним покупцям. Завдяки злагодженим діям правоохоронців, злочин викрито та за рішенням суду ділянку повернуто у власність територіальної громади столиці.

Чотирьом учасникам злочинної схеми оголошено про підозру у шахрайстві та використанні підроблених документів, тобто у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 та ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України. Санкція найбільш тяжкого покарання передбачає від п’яти до дванадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...