До 9 та 8 років за ґратами засуджено посадовців на Львівщині – ОГПУ відстояв у Верховному Суді покарання за корупційні злочини

Прокурори Офісу Генерального прокурора відстояли у Верховному Суді покарання для міського голови, його заступника та працівника комунального підприємства одного з міст Львівщини. Їм інкриміновано одержання службовою особою неправомірної вигоди в особливо великому розмірі (ч. 5 ст. 368 КК України, в редакції норми на час вчинення злочину) та пособництво у вчиненні цього правопорушення (ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 368 КК України, в редакції норми на час вчинення злочину).

Міському голові призначено покарання у виді 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах місцевого самоврядування на 2 роки та конфіскацією майна, а його співучасникам – по 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах місцевого самоврядування на 2 роки та конфіскацією майна.

Прокурори у судах всіх інстанцій довели, що міський голова та його заступник, за пособництва працівника комунального підприємства, у квітні-червні 2013 року отримали від суб’єкта господарювання неправомірну винагороду. Вони одержали 5 тис доларів США та 1 млн грн гривень, з обумовлених 2 млн 250 тис грн за придбання земельної ділянки по заниженій вартості, а також за прийняття рішення про тимчасове зниження інвестиційного зобов’язання.

Свою провину в інкримінованих злочинах засуджені не визнавали протягом досудового слідства та судового розгляду провадження у всіх інстанціях.

Офіс Генпрокурора

You may also like...