До Молдови за $7 тисяч: двоє жителів Одещини відповідатимуть за незаконне переправлення осіб за кордон та надання хабаря прикордоннику

Поліцейські завадили зловмисникам нелегально вивезти з України чотирьох чоловіків призовного віку. За скоєне фігурантам загрожує до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Порушників, які пропонували військовозобов’язаним нелегальний трансфер до сусідньої країни, викрили слідчі Роздільнянського районного відділу поліції спільно зі співробітниками Управління стратегічних розслідувань в Одеській області ДСР НПУ та прикордонниками, а також під процесуальним керівництвом Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

Правоохоронці встановили, що двоє жителів Роздільнянської та Біляївської територіальних громад, у змові з наразі невстановленою особою, підшукували військовозобов’язаних, охочих покинути країну у незаконний спосіб. Зловмисники пропонували клієнтам трансфер до Молдови за 7 000 доларів. При чому тисячу доларів вони отримували на криптогаманець у якості завдатку, а решту – мали отримати після успішного завершення угоди.

Відтак, знайшовши чотирьох бажаючих, спільники на автомобілі доставили їх до одного з прикордонних населених пунктів Роздільнянщини. Разом із тим, порушники подбали про хабар у розмірі 1,5 тис. доларів для прикордонника, який, за їхнім розрахунком, мав безперешкодно пропустити чоловіків за межі України. Втім, про таку пропозицію співробітник прикордонної служби доповів своєму керівництву.

У результаті правоохоронці затримали зловмисників у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За цим фактом слідчі Роздільнянського районного відділу поліції повідомили двом фігурантам про підозру за ч. 3 ст. 332 – організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, сприяння їх вчиненню наданням засобів, вчиненій щодо кількох осіб, за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів та за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України – надання неправомірної вигоди службовій особі за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, за попередньою змовою групою осіб. Відповідно до санкції статей, правопорушникам загрожує до дев’яти років в’язниці з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років з конфіскацією майна.

Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Правоохоронці встановлюють усіх осіб, причетних до вчинення злочину та громадян, які вже встигли скористатися послугами зловмисників. Триває досудове розслідування.

Роздільнянський районний відділ поліції Одещини

You may also like...