Довічне ув’язнення отримав мешканець Луганщини, який із хуліганських мотивів зарізав дівчину

Досудовим розслідуванням встановлено, що мешканець міста Лисичанська, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, у нічний час доби, здійснив зухвалий напад на незнайому дівчину, яку зустрів на вулиці. Долаючи спротив останньої, зловмисник наніс їй удар ножем в голову та заподіяв проникаюче колото-різане поранення.

Побачивши людей, які бігли на допомогу, чоловік почав тікати, але його наздогнали небайдужі містяни та затримали до приїзду поліції. На жаль, дівчину врятувати не вдалось, остання померла в реанімаційному відділенні лікарні.

З урахуванням зібраних доказів зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п. 7 ч. 2 ст.115 КК України (умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене із хуліганських мотивів) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За результатами досудового розслідування обвинувальний акт скеровано до суду, де за принципової позиції прокурора Лисичанської місцевої прокуратури провина обвинуваченого доведена в повному обсязі та останньому призначено покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Довідково:  п. 7 ч.2 ст.115 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...