Ексчиновницю Харківської ОДА судитимуть за зловживання під час держзакупівель: сума шкоди державі сягає майже ₴1,3 млн.

Шевченківською окружною прокуратурою м. Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо ексспівробітниці Харківської обласної адміністрації за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам (ч. 2 ст. 364 КК України).

Нагадаємо, що у середині червня 2023 року правоохоронці викрили головного спеціаліста Департаменту науки і освіти Харківської обладміністрації, яка є уповноваженою особою з питань закупівель.

Возможно, это изображение 2 человека и текст

За даними слідства, восени 2021 року зазначений Департамент проводив закупівлю сучасного обладнання для проведення корекційно-розвиткових занять у харківську спеціалізовану школу для дітей з порушеннями зору.

Уповноважена особа з питань закупівель визначила переможцем київське товариство з обмеженою відповідальністю, що запропонувало значно завищені ціни на вказаний товар. У подальшому договір був укладений саме з цим постачальником. Ціна за одиницю товара від київської фірми склала майже 193 тисяч гривень. Під час досудового розслідування встановлено, що ринкова вартість предмета закупівлі є завищеною: на дату укладення договору вона становила 120 тис. гривень.

За результатами судово-економічної експертизи, розмір шкоди, завданої державі внаслідок протиправних дій обвинуваченої, становить майже 1,3 млн гривень.

Жінку судитимуть у Дзержинському районному суді м. Харкова.

Досудове розслідування проводив СВ Харківського РУП №3 ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Харківська обласна прокуратура

You may also like...