Голову тендерного комітету держпідприємства та керівника фірми на Львівщині затримали на хабарі у 16 800 євро

За процесуального керівництва прокуратури Львівської області слідчим управлінням Головного управління Національної поліції у Львівській області за оперативного супроводу Управління захисту економіки в області та Львівського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України викрито схему заволодіння бюджетними коштами при закупівлі за завищеними цінами електричних акумуляторів для потреб державного газотранспортного підприємства.

За версією слідства, голова тендерного комітету державного газотранспортного підприємства сприяв у визнанні суб’єкта господарювання переможцем тендерних торгів та в укладенні з ним договору про поставку за завищеними цінами електричних акумуляторів на загальну суму понад 14 млн грн. 29.09.2019 року задокументовано факт одержання вказаною особою від представника суб’єкта господарювання неправомірної вигоди в розмірі 16 тис 800 євро за вчинення таких дій у його інтересах.

30 вересня 2019 року посадовцю повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам). Цього ж дня представнику підприємства повідомлено про підозру за ч.5 ст.27, ч.2 ст.364 КК України (пособництво у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам).

Як відомо, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).

Прес-служба прокуратури Львівської області

You may also like...