Керівника підрядної організації підозрюють у заволодінні ₴4, 8 млн., виділених на укріплення схилів озера Глинка

За процесуального керівництва прокурорів Печерської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру директору підрядної організації у заволодінні бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

Згідно з матеріалами слідства, між директором КП «Дирекція» з капітального будівництва та реконструкції «Київбудреконструкція» та директором однієї з юридичних осіб був укладений договір підряду щодо проведення протизсувних робіт на схилі озера Глинка в районі провулку Академіка Філатова у Печерському районі столиці.

Возможно, это изображение (на открытом воздухе)

Так, згідно умов договору, підрядник повинен був, крім іншого, здійснити будівництво насосної станції та залізобетонних паль, які вказані в підписаних сторонами актах виконаних робіт.

Возможно, это изображение (один или несколько человек, люди стоят и в помещении)

Однак, слідством встановлено, що вищевказані роботи не виконані, а перераховані КП «Дирекція» з капітального будівництва та реконструкції «Київбудреконструкція» кошти безпідставно привласнені приватним суб’єктом господарювання.

Возможно, это изображение (водоем, небо и природа)

Сума документально підтверджених збитків внаслідок кримінального правопорушення становить 4,8 млн грн.

Слідство триває.

Викрито правопорушення прокурорами спільно зі слідчими СВ Печерського УП ГУ НП у м. Києві за оперативного супроводження ГУ БКОЗ СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Київська міська прокуратура

You may also like...