Керівник підприємства пропонував хабар за сприяння у постачанні неякісного військового однострою

Слідчі встановили, що директор товариства надав голові приймальної комісії військової частини 4 тисячі доларів. За вказану суму фігурант пропонував «владнати» питання з приводу постачання неякісного товару. Також зловмисник запропонував надати свою документацію про відповідність уніформи.

Таким чином, фігурант намагався уникнути штрафних санкцій за невиконання договору, за умовами якого закупівля належної продукції планувалась на загальну суму понад 23 мільйони гривень. Голова приймальної комісії повідомив про пропозицію надання неправомірної вигоди правоохоронцям.

Підозрюваного затримали одразу після надання грошових коштів та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Досудове розслідування здійснюється за оперативного супроводу  Головного відділу внутрішньої та власної безпеки «Центр» Державної прикордонної служби України.

Слідчі Білоцерківського районного управління поліції за процесуального керівництва Білоцерківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону повідомили фігуранту про підозру за фактом пропозиції та надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, за вчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, дій з використанням наданої їй службового становища (ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Відділ комунікації поліції Київської області

You may also like...