Князєва, який за ₴18 млн. вийшов з СІЗО, ВРП відсторонила від здійснення правосуддя

Рішення ухвалено терміном на два місяці.

Вища рада правосуддя відсторонила від здійснення правосуддя суддю Верховного Суду Всеволода Князєва у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності, повідомила ВРП.

Зазначається, що рішення щодо Князєва діятиме тимчасово, до 6 квітня 2024 року.

Розгляд клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Клименка Олександра Васильовича про тимчасове відсторонення судді Верховного Суду Князєва Всеволода Сергійовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності було першим у порядку денному засідання ВРП на 6 лютого.

Нагадаємо, 30 січня Вищий антикорупційний суд зменшив заставу Всеволоду Князєву із 20 млн грн до 18,168 млн грн. А вже наступного дня гроші за нього внесли і він вийшов з СІЗО. Водночас, оскільки Князєв не був відсторонеий від правосуддя, він зобов’язаний вийти на роботу як суддя Верховного Суду, після чого йому б розподілили справи до розгляду.

Вища рада правосуддя у коментарі щодо Всеволода Князєва, повідомила, що не наділена повноваженнями самостійно ініціювати питання про відсторонення судді від здійснення правосуддя.

Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександр Клименко у коментарі для ZN.UA повідомив, що клопотання про відсторонення ексголови Верховного Суду Всеволода Князєва від здійснення правосуддя запланувлаи подати до Вищої ради правосуддя максимально швидко.

НАБУ викрило голову Верховного Суду Всеволода Князєва на отриманні хабаря у розмірі 2,7 мільйона доларів. Гроші Князєв начебто отримував від людей, які виступали за рішення суду на користь олігарха Костянтина Жеваго. У цій же справі проходить адвокат-посередник Олег Горецький. Також НАБУ оголосило підозру Жеваго у наданні неправомірної вигоди голові та суддям Верховного Суду.

You may also like...