На Чернігівщині судитимуть водія, який у п’яному стані вчинив смертельну ДТП (фото)

Слідчі слідчого управління поліції Чернігівщини під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури завершили досудове розслідування щодо 36-річного водія, який в стані алкогольного сп’яніння допустив падіння автомобіля у водойму. В результаті ДТП один пасажир загинув, а інший зазнав тяжких тілесних ушкоджень.

Слідчі встановили, що фігурант перебував на Чернігівщині у відрядженні, прибувши з іншої області. В момент трагічного інциденту чоловік був у стані алкогольного сп’яніння та їхав за кермом автомобіля «Renault Kangoo» з пасажирами у салоні селом Кропивне Ніжинського району.

Рухаючись по вул. Центральній в бік вул. Каденюка та перетинаючи по мосту місцеву водойму, фігурант не впорався з керуванням. Автомобіль зіткнувся з огорожею мосту, після чого впав у воду та перекинувся.

Внаслідок ДТП 39-річний пасажир автівки загинув на місці події. Ще два пасажири зазнали травм.

За підсумками досудового розслідування слідчі поліції склали обвинувальний акт, згідно з яким фігурант обвинувачується у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння, що заподіяло потерпілому тяжкі тілесні ушкодження та спричинило смерть потерпілого (ч. 3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України). Винуватцю ДТП загрожує до десяти років позбавлення волі.

Матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом передано прокуророві для скерування до суду.

Відділ комунікації поліції Чернігівської області

You may also like...