На Охтирщині чоловік підбурював призовників до надання хабаря посадовим особам

Протиправну діяльність підозрюваного викрито слідчими Охтирського районного відділу поліції ГУНП в Сумській області у взаємодії з Управлінням стратегічних розслідувань в Сумській області.

За даними слідства, 40-річний мешканець Чернігівської області  підбурював мешканця Охтирки призовного віку до надання неправомірної вигоди посадовим особам Охтирської військово-лікарської комісії для виготовлення відповідних документів для отримання інвалідності, що в подальшому стануть підставою для уникнення мобілізації.

Після прийняття обіцянки одержання неправомірної вигоди у вигляді грошових коштів у розмірі 2000 доларів США для себе та третьої особи, обвинувачений під час зустрічі з потерпілим отримав обумовлені домовленістю грошові кошти. Після чого одразу був затриманий правоохоронцями в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Судом останньому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.

Наразі за процесуального керівництва Охтирської окружної прокуратури кримінальне провадження скеровано до суду за ч 4 ст. 27  ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (підбурювання до пропозиції чи обіцянки службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду, а так само надання такої вигоди за вчинення чи невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища).

Відділ комунікації поліції Сумської області

You may also like...