На систематичних хабарах викрито одного з керівників управління Держслужби з питань геодезії, картографії і кадастру Луганщини та в.о. директора КП Сєвєродонецької міськради

Співробітники Служби безпеки України залучені до операції Об’єднаних сил встановили, що чиновники вимагали гроші від сертифікованих інженерів-землевпорядників спеціалізованих підприємств. За щомісячну сплату неправомірної вигоди посадовці обіцяли представникам комерційних структур не перешкоджати їхній ліцензійній діяльності, зокрема, під час реєстрації землевпорядної документації в держоргані.

Підприємці мали перераховувати гроші на банківський картковий рахунок виконуючого обов’язки директора одного з комунальних підприємств Сєвєродонецької міськради.

Нет описания фото.

Наприкінці місяця посадовці зводили кількість підписаних і зареєстрованих документів та доводили до землевпорядників суми хабарів за їх оформлення.

Щомісячна загальна сума неправомірної вигоди становила від шістдесяти до сотень тисяч гривень. Оперативники спецслужби задокументували понад 30 фактів вимагання та отримання хабарів фігурантами справи.

Правоохоронці затримали обох зловмисників згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України у робочих кабінетах під час одержання чергового хабаря.

У ході санкціонованих слідчих дій виявлено гроші, одержані незаконним шляхом, чорнові записи, магнітні носії інформації та інші речові докази протиправної діяльності.

Наразі вирішується питання щодо оголошення затриманим про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу. У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади та конфіскацією майна.

Викриття зловмисників проводилось спільно з військовою прокуратурою операції Об’єднаних сил та ДБР.

Служба безпеки України

You may also like...