На вимаганні хабарів викрили двох поліцейських у столиці та Тернополі

У Ланівцях, що на Тернопільщині, начальник сектору патрульної поліції (СРПП) за сприяння у поверненні водійського посвідчення вимагав 400 доларів США. Слідчий одного з районних управлінь поліції забажав тисячу доларів за непритягнення жінки до кримінальної відповідальності.

Працівники Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ встановили інформацію про причетність до протиправних дій співробітника поліції області. Начальник СРПП Лановецького відділення поліції пообіцяв місцевому мешканцю сприяти у поверненні йому вилученого водійського посвідчення, щоправда, за «винагороду» – 400 доларів США.

На изображении может находиться: один или несколько человек и люди сидят

За викритим фактом прокуратурою Тернопільської області було розпочато кримінальне провадження, органом досудового розслідування визначено ТУ ДБР, розташованим у місті Львові.

Капітана поліції затримали оперативники УДВБ НПУ спільно зі слідчими ДБР, під процесуальним керівництвом прокуратури відразу після одержання ним хабаря. Гроші вилучено, посадовець поліції затриманий в порядку ст.208 КПК України.

У столиці внутрішня безпека НПУ викрила на корупційних діях слідчого Оболонського управління поліції. За непритягнення до відповідальності особи, яка одержала кредит за підробленими документами, старший лейтенант поліції вимагав тисячу доларів США неправомірної вигоди. За матеріалами Київського міського управління ДВБ НПУ слідчі ТУ ДБР, за процесуального керівництва столичної прокуратури внесли відомості до ЄРДР за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України.

Хабаря 28-річний поліцейський отримав від жінки у власному автомобілі, однак на одній із вулиць Києва був затриманий працівниками ДВБ НПУ, ДБР та прокуратури. Одержані ним 24,5 тисячі гривень правоохоронці вилучили. Слідчий поліції поміщений до ізолятора тимчасового тримання.

За вчинення корупційного злочину обом фігурантам загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років. Наразі готується вручення їм підозри та подано клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...