На Вінниччині дії керівниці підприємства завдали збитків екології регіону на суму понад мільйон гривень

43-річна директорка філії державного підприємства, ігноруючи дотримання  встановлених чинним законодавством спеціальних правил, сприяла в накопиченні небезпечних відходів тваринного походження у непристосованому для цього місці. Злочинні дії  службової особи призвели до забруднення земельної ділянки площею 1,3 гектара.

Слідчі слідчого управління ГУНП у Вінницькій області за процесуального керівництва прокуратури області повідомили про підозру директорці філії державного підприємства у Хмільницькому районі у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч.1 ст. 239 ККУ  (Пособництво у забрудненні земель речовинами та іншими матеріалами, шкідливими для життя, здоров’я людей та довкілля,  внаслідок порушення спеціальних правил, якщо це створило небезпеку для життя, здоров’я людей та довкілля та ч. 2 ст. 367 КК України (Службова недбалість).

В ході  досудового розслідування поліцейські встановили, що зловмисниця протягом 2019 – 2021 років, не врахувавши виробничих потужностей підприємства в повному обсязі переробляти отримані небезпечні відходи тваринного походження, сприяла у систематичному їх розміщенні та накопиченні  на непристосованій території.

Своїми діями керівниця створила небезпеку для довкілля та жителів населених пунктів. Експерти встановили, що державі завдано збитків на суму  понад 1 мільйон гривень, а концентрація показників  ґрунту значно перевищує допустимий рівень.

Відділ комунікації поліції Вінницької області 

You may also like...