На Вінниччині судитимуть членів організованої групи, які незаконно вирубали лісу майже на ₴3 000 000

Четверо обвинувачених без відповідного дозволу і законних підстав, у 2023 та 2024 роках, здійснили незаконні порубки дерев у захисних смугах та інших лісових насадженнях Тульчинського району. Вирубану деревину обвинувачені випалювали в піролізних печах та продавали.

Відповідно до висновків експертиз, зловмисники спричинили тяжкі наслідки державі на суму майже 2 800 000 гривень.

Організував протиправну діяльність 40-річний мешканець Тульчинського району, до якої залучив ще трьох співучасників.

Під час документування злочинної діяльності фігурантів, поліцейські вилучили інструменти для порубки, дрова, понад 1,5 т вугілля, мобільні телефони, документи, чорнові записи, накладні, банківські картки, гроші. Досудове розслідування кримінального провадження здійснювали слідчі слідчого управління обласного главку поліції за оперативного супроводу працівників Вінницького управління Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

За процесуальним керівництвом Вінницької окружної прокуратури слідчі висунули обвинувачення організатору у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28 та ч. 4 ст. 246 (організація та здійснення незаконної порубки дерев у захисних та інших лісових насадженнях, перевезенні, зберіганні незаконно зрубаних дерев, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене повторно, організованою групою) Кримінального кодексу України. Інших учасників групи обвинувачують у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 28 та ч. 4 ст. 246 (здійснення незаконної порубки дерев у захисних та інших лісових насадженнях, перевезенні, зберіганні незаконно зрубаних дерев, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене повторно, організованою групою) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт та зібрані матеріали розслідування поліцейські скерували до суду.

Санкція статті передбачає покарання до семи років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Вінницької області

You may also like...