На Закарпатті прикордонника викрили у сприянні контрабандного переміщення тютюнових виробів до країн ЄС

Сьогодні, 19 лютого, оперативники Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області Нацполіції, слідчі теруправління ДБР, розташованого у м. Львів, за процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області затримали фігуранта під час одержання 900 доларів США неправомірної вигоди

Під час проведення заходів з недопущення протиправного переміщення через державний кордон України тютюнових виробів, оперативники обласного управління стратегічних розслідувань Нацполіції викрили факти корупційної діяльності співробітника Чопського прикордонного загону.

За фактом вимагання неправомірної вигоду слідчим теруправління ДБР, розташованого у м. Львів, було відкрито кримінальне провадження.

Слідством встановлено, що прикордонник за «винагороду» сприяв переміщенню тютюнових виробів поза межами контрольно-пропускних пунктів до сусідньої країни. Сума неправомірної вигоди вираховувалась наступним чином –  90 доларів США за кожен ящик цигарок. Так, за не за не притягнення особи до відповідальності та сприяння у безперешкодному переміщення тютюнових виробів поза межами контрольно-пропускних пунктів вимагав 1800 доларів США неправомірної вигоди.

Сьогодні, 19 лютого, оперативник, слідчі за процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області затримали прикордонника під час отримання першої частини хабара – 900 доларів США.

На даний час вирішується питання про затримання фігуранта в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомлення про підозру за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії.

Нагадуємо, що в організаторів масштабної «схеми» постачання та реалізації тютюнових виробів поліцейські Донеччини вилучили понад 20 мільйонів гривень готівкою.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

You may also like...