Нетверезому водію, який намагався відкупитися за 200 доларів, загрожує кримінальна відповідальність

17 квітня у селі Юрківка Тульчинського району працівники поліції зупинили автомобіль, водій якого порушив обмеження комендантської години. Під час спілкування з порушником в останнього виявлено ознаки алкогольного сп’яніння. Задля уникнення адміністративної відповідальності водій запропонував інспекторам гроші.

Поліцейські неодноразово попереджали 54-річного нетверезого водія про кримінальну відповідальність за пропозицію хабара, але це його не зупинило. Порушник продовжував наполягати на своєму. Для документування злочину поліцейські викликали слідчо-оперативну групу.

Слідство розпочало досудове розслідування ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). За таке правопорушення чоловікові загрожує до 4 років позбавлення волі.

Крім цього, на водія поліцейські склали протокол за вчинення адміністративного правопорушення за ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) КУпАП.

Автомобіль поміщений на арештмайданчик.

Відділ комунікації поліції Вінницької області

You may also like...