Організація злочинів на замовлення – на Миколаївщині повідомили про підозру групі осіб

Серед підозрюваних – двоє «кримінальних авторитетів» та місцевий мешканець. Чоловік звернувся до них по допомогу  – повернути 36 тис. дол. США неіснуючого боргу.

17 лютого 2021 року оперативники управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області Нацполіції спільно з колегами-правоохоронцями затримали двох зловмисників. На «замовлення» клієнта, користуючись своїм «авторитетом» у злочинному середовищі та  фізичними погрозами, змусили потерпілого віддавати неіснуючий борг. Крім того, відібрали його автомобіль. Тоді затриманим було повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України та взято під варту.

На підставі отриманих у ході слідства доказів причетності «авторитетів» до поширення та встановлення ними злочинного впливу  їм було повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 255-1 Кримінального кодексу України. Місцевому мешканцю, який звернувся до них по допомогу – за ч. 1 ст. 255-3 (звернення за застосуванням злочинного впливу) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі УСБУ в Миколаївській області за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури.

За встановлення та поширення злочинного впливу передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років з конфіскацією майна, а за звернення за застосуванням такого впливу – від трьох до семи років ув’язнення.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

You may also like...