Перейшли на бік ворога – троє мешканців Київщини підозрюються у державній зраді

За процесуального керівництва Бучанської окружної прокуратури повідомлено про підозру у державній зраді в умовах воєнного стану трьом мешканцям Київщини (ч. 2 ст.111 КК України).

Згідно з матеріалами слідства, троє чоловіків, під час окупації смт Михайлівка-Рубежівка Бучанського району Київської області військовослужбовцями РФ, перейшли на бік ворога.

Підозрювані разом з солдатами РФ ходили в білих пов’язках по селищу, зі зброєю заходили до помешкань місцевих жителів та під погрозами застосування зброї схиляли перейти на бік ворога. Вони надавали окупантам продукти харчування, питну воду, медикаменти та необхідні речі.

Крім того, вказані особи заволоділи автомобілями місцевих мешканців і передали їх окупантам для пересування по населеному пункту, допомагали з ремонтом викрадених транспортних засобів.

Зрадники особисто супроводжували російську військову техніку, надававши окупантам відомості про маршрути пересування та відходу в обхід позиції Збройних Сил України в напрямку Державного кордону України з Республікою Білорусь.

Підозрюваним обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється відділом поліції №2 Бучанського райуправління ГУНП в Київській області.

Київська обласна прокуратура

You may also like...