Підробив рішення суду та вніс неправдиві відомості до автоматизованої системи документообігу – повідомлено про підозру експомічнику голови райсуду

51-річний чоловік підробив та надав неправдиве рішення позивачу. Йому слідчі повідомили про підозру.

У ході досудового розслідування слідчі встановили, що помічник судді Очаківського міськрайонного суду склав проект завідомо неправдивого офіційного документу – рішення суду у цивільній справі шляхом несанкціонованого доступу, яким завчасно незаконно заволодів. Вказане рішення зловмисник вніс до автоматизованої системи документообігу суду, усвідомлюючи, що остаточне судове рішення у зазначеній справі суддею не приймалось.

Слідчі відділення поліції № 7 Миколаївського районного управління за процесуального керівництва Миколаївської окружної прокуратури оголосили про підозру 51-річному експомічнику судді у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 376-1 КК України «Незаконне втручання в роботу автоматизованих систем в органах та установах системи правосуддя» та ч. 1 ст. 358 КК України «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів». Санкції інкримінованих статей передбачають покарання до позбавлення волі на строк до трьох років , з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області

You may also like...