Повідомлено про підозру очільнику «минздрава «днр», який сприяв захопленню понад 20 лікарень Маріуполя

Служба безпеки зібрала беззаперечні докази нових злочинів проти України, вчинених керівництвом окупаційної адміністрації у захоплених районах Донеччини.
У ході слідчо-оперативних дій кіберфахівці СБУ викрили незаконну діяльність так званого «министра здравоохранения» терористичної організації «днр».

Встановлено, що він входить до найближчого оточення ватажка терористів – Пушиліна, який безпосередньо сприяв його призначенню на «міністерську посаду».

Возможно, это изображение 3 человека и текст

Серед основних завдань «чиновника» було поширення окупаційного режиму у медичній галузі на тимчасово окупованій території регіону.

Після початку повномасштабного вторгнення він також організував примусове переведення на баланс підконтрольного рф «минздраву» більше ніж 20 захоплених медзакладів у Маріуполі, Волновасі та Мангуші.

За даними слідства, до незаконної діяльності «посадовець» залучив своїх підлеглих: керівників «юридичного відділу» та завідувачку «сектору громадської служби і кадрів» псевдоміністерства.

Наразі Служба безпеки ідентифікувала ворожих поплічників з фейкового відомства, задокументувала злочинні дії та встановила їх місця перебування.

Слідчі СБУ вже повідомили їм про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України.
Тривають комплексні заходи для притягнення винних до відповідальності за злочини проти України.

Служба безпеки України

You may also like...