Представник нової російської еліти, який вижив в Україні, зарубав сокирою «Кращу вчительку Росії» яка отримала грант від Путіна

Представник нової російської еліти зарубав сокирою «Кращу вчительку Росії» яка отримала грант від Путіна

У якутському селі Кутана, що в РФ, сталося подвійне вбивство: 24 лютого Віктор Саввінов, який повернувся з війни в Україні, проломив голову товаришу по чарці, а потім вирушив у приватний будинок до 64-річної Валентини Федорової, переможниці конкурсу «Кращий вчитель Росії».

«На ґрунті старих образ сокирою завдав їй ударів по голові. Після скоєного чоловік спробував підпалити будинок і втік з місця події у напрямку сусіднього населеного пункту, однак його виявили дільничні — повідомили силовики.

Ім’я затриманого та його військове минуле відомство не згадує. Однак дочка вбитої розповіла видінню Sakhaday, що він був рецидивіст, тричі судимий, а 2023 року «вирушив на службу». Видання «Говорить НеМосква» з’ясувало, що затриманим є 35-річний Віктор Саввінов, який відбував терміни за заподіяння тяжкої шкоди здоров’ю, крадіжки, викрадення машин, загрозу вбивством, розбій та замах на пограбування.

Востаннє його посадили на 11 років за жорстоке вбивство жінки у 2020 році, але у колонії він завербувався на війну з Україною, а у 2023 році повернувся до рідного села Кутана.

«23 лютого він ходив селом і скаржився, що йому не надають належної поваги, — розповіла дочка Федорова. — Ходив сусідами і прийшов до моєї мами приблизно о 23:00 годині, вона його невістка, тобто його тато і наш тато рідні брати. Мама його не пустила і єдина зателефонувала главі [поселення], сказала, що він п’яний вештається по селу. Глава відправив дільничного, який не став заарештовувати його на добу, а відвіз до літнього будинку і поклав спати».

Наступного дня Саввінов спочатку вбив знайомого, а потім пішов помститися жінці через те, що вона здала його поліції. Як розповіла дочка жертви, тіло матері було настільки понівечене, що рідним його не показали. Односельці вбивці бояться, що він може знову завербуватися на війну і знову опинитися на волі.

Рецидивіста бояться батько, родичі, населення і навіть жителі сусідніх сіл. Односельці вважають, що така людина не може виправитися.

Валентина Федорова була вчителькою початкових класів із 40-річним стажем, переможницею конкурсу «Кращий вчитель Росії» та отримала грант  від   Путіна.

29 лютого російський диктатор у посланні до Федеральних зборів оголосив учасників війни з Україною новою «елітою» країни. Путін зазначив, що саме вони мають займатися вихованням молоді та керувати регіонами. “Таким людям, які думають про країну, живуть її долею, можна передати в майбутньому і довірити Росію”, – зазначив він.

You may also like...