Прикарпатець інвестував понад ₴171 тисяч у «фондовий ринок»… аферистів

Шахраї використовують різні стратегії для виманювання грошей у громадян, наприклад, фінансов піраміда, донати тощо. Громадяни, не перевіривши інформацію, потрапляють в пастки аферистів.

В шахрайську аферу потрапив мешканець Коломийської ТГ. Чоловік розповів, що перевів незнайомцям в мережі понад 171 000 гривень.

Відомо, що потерпілий в одному із Telegram-каналів знайшов оголошення про можливість легкого підробітку шляхом інвестування власних коштів та повернення їх з відсотками. На рахунок незнайомців чоловік перерахував кілька платежів. Опісля шахраї заблокували його в мережі.

️Щоб не втрапити у пастки шахраїв, пам’ятайте:

– зазвичай зловмисники в мережі нав’язливо пропонують збільшити ваші заощадження в декілька разів, крім цього, шахраї можуть видавати себе за представника реальної інвестиційної компанії;

– варто пам’ятати, що не існує гарантованих інвестицій або методу, який допоможе заробити велику суму грошей швидко і без зусиль;

– у разі отримання подібної пропозиції слід знайти більше інформації про неї та компанію, з якою вона пов’язана;

– якщо інвестиція та компанія виявляться реальними, ви повинні підтвердити особистість людини, яка пропонує вам угоду.

️Що робити, якщо ви стали жертвою інтернет-шахраїв:

– необхідно звернутись до найближчого відділу поліції або зателефонувати 102.

️Зберіть інформацію, що підтверджує факти вчинення щодо вас шахрайських дій: чеки про оплату, квитанції з банку про проведення грошових операцій, роздруківки оголошень, посилання на сайт тощо.

Не дайте себе ошукати!

Сектор комунікації поліції Івано-Франківщини

You may also like...