СБУ затримала ще шістьох проросійських інтернет-агітаторів

Служба безпеки затримала ще шістьох громадян України, які поширювали заклики на підтримку війни рф проти нашої держави та виправдовували воєнні злочини рашистів.

Так, у Києві:
затримано псевдоексперта, який активно підтримував збройну агресію рф на власній сторінці у Фейсбук.

У ході розслідування було встановлено, що фігурант має російський паспорт та є автором декількох прокремлівських видань, які були підпільно надруковані за гроші з москви до повномасштабного вторгнення рф.

У цих псевдонаукових працях автор фальсифікує історичні факти становлення та розвитку Української державності на користь рф.

Також фігурант використовував у книгах «тези» кремлівської пропаганди, в яких виправдовує захоплення частини території України.

На Закарпатті:
викрито переселенку з тимчасово окупованого міста Голубівка на Луганщині, яка вихваляла путіна та героїзувала «кадирівців».

Ще один фігурант – мешканець Берегівського району, який на своїй сторінці у Фейсбук розповсюджував заклики до однієї з національних громад регіону підтримати збройну агресію рф.

На Житомирщині:
викрито одразу трьох ворожих агітаторів. Один з них влаштовував штучні конфлікти з представниками ТЦК. Під час провокацій фігурант намагався дискредитувати українських військових та закликав оточуючих ухилятися від мобілізації.

Ще один – водій місцевого таксі, який під час поїздок нав’язував пасажирам кремлівські фейки щодо війни проти України.

Інша фігурантка в «Однокласниках» закликала молитися за путіна.

Ініційовані Службою безпеки експертизи підтвердили факти інформаційно-підривної діяльності ворожих поплічників.

Слідчі СБУ повідомили затриманим про підозру (відповідно до вчинених злочинів) за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • чч. 2, 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників);
  • чч. 1, 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Тривають розслідування. Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми.

Комплексні заходи проводили за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора, а також Закарпатської та Житомирської обласних прокуратур.

Служба безпеки України

You may also like...