Слідчі Нацполіції викрили торговця зброєю з Київської області

Потенційних покупців ділок знаходив на профільних форумах, де був зареєстрований під псевдонімом «Партизан». Продавав виключно за стовідсоткову оплату готівкою та рекомендацією знайомих. За попередніми оцінками, він встиг збути понад 25 автоматів, пістолетів, гранат та кулеметів та понад три тисячі набоїв і заробити близько двох мільйонів гривень.

Порушника затримали за оперативного супроводу Служби безпеки України під час чергового продажу в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі провели три санкціоновані обшуки та вилучили п’ять автоматів, три пістолети, два гранати, мінометну міну, понад 4000 набоїв різного калібру, контейнери з порохом, запчастини до вогнепальної зброї та інші речові докази.

За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора йому повідомлено про підозру за зберігання і збут вогнепальної зброї та боєприпасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 Кримінального Кодексу України) із запобіжним заходом у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Фігуранту загрожує до семи років позбавлення волі.

Наразі слідчі встановлюють канали постачання вогнепальної зброї та інших фігурантів кримінального провадження.

Досудове розслідування триває.

За матеріалами ГСУ Національної поліції України 

You may also like...