Столичні правоохоронці викрили чоловіка у сутенерстві та розбещенні неповнолітніх

Зловмисник тривалий час вчиняв розпусні дії відносно двох неповнолітніх киянок, яких ще підбурював до створення порнороликів, а одну з них – до зайняття проституцією. За вчинення кількох злочинів йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

У ході реалізації оперативної інформації працівники Подільського управління поліції спільно з Департаментом кіберполіції Національної поліції України за процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури № 7 задокументували 50-річного місцевого мешканця у вчиненні відносно двох малолітніх осіб злочинів сексуального характеру. Про правопорушника поліцейським стало відомо у ході розшуку однієї з неповнолітніх, яка пішла з дому й не повернулась, а її мати із відповідною заявою звернулась до поліції.

На изображении может находиться: один или несколько человек и текст

За інформацією начальника Подільського управління поліції Павла Василенка, працівники сектору ювенальної превенції упродовж декількох годин розшукали дитину та доставили до територіального управління поліції, аби з’ясувати мотиви її вчинку:

«У ході бесіди дівчина зізналась нам, що увесь час перебувала в гостях у чоловіка, з яким разом із подругою познайомилась півроку тому та отримувала від нього гроші. З її слів, під час зустрічей знайомий схиляв їх до спільного вживання спиртних напоїв, після чого вів відверті розмови на сексуальні теми, показував їм фото та відео порнографічного змісту, а також підбурював їх до створення власних зображень та порновідео».

Отримавши цю інформацію, поліцейські одразу вирушили на адресу, на яку вказала неповнолітня, де провели невідкладний обшук. У результаті правоохоронці виявили та вилучили речові докази вчинення злочину, а саме ноутбук, мобільний телефон та речі однієї з неповнолітніх.

«Окрім цього, нам стало відомо, що правопорушник вмовив одну із дівчат надавати сексуальні послуги стороннім особам, створивши для цього анкету на відповідному веб-сайті. Підозрюваний спілкувався із потенційними клієнтами від імені дівчини, домовлявся щодо виду, дати, часу та місця надання таких послуг, а також розміру грошової винагороди. Після цього, неповнолітня здійснювала виїзд за вказаною адресою та надавала відповідну послугу», – додав Павло Василенко.

Слідчим відділом Подільського управління поліції розпочаті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 156 (Розбещення неповнолітніх), ч. 2, 4, 5 ст. 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів), ч. 3 ст. 303 (Сутенерство, або втягнення особи в заняття проституцією) Кримінального кодексу України. Фігуранту повідомлено про підозру, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Затриманому загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...