Судитимуть 27-річного киянина, який пограбував ремонтника у Подільському районі столиці

Фігурант зірвав з плеча 47-річного чоловіка сумку з особистими речами та втік з місця вчинення злочину. За скоєне обвинуваченому загрожує до десяти років позбавлення волі.

Нагадаємо, що у липні цього року до поліції Києва звернувся 47-річний чоловік, який повідомив, що у нього стався конфлікт з наглядно знайомим, який відібрав його особисті речі. Співробітники Подільського управління поліції викрили та затримали зловмисника.

Встановлено, що потерпілий працює слюсарем-сантехніком та напередодні конфлікту ремонтував двері квартири місцевої мешканки.

Зловмисник, дізнавшись про це, приревнував дівчину до ремонтника та прийшов до неї з’ясовувати стосунки. У подальшому між чоловіками виник конфлікт, у ході якого порушник вдарив чоловіка та, зірвавши сумку з його плеча, втік.

Невдовзі оперативники розшукали підозрюваного 27-річного місцевого мешканця та затримали його у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Також слідчі вилучили у фігуранта мобільний телефон, документи потерпілого, одяг у якому перебував фігурант під час вчинення злочину, а також чеки, що підтверджують зняття коштів з карток потерпілого у сумі понад 1000 грн.

Тоді слідчі повідомили фігуранту про підозру у скоєнні злочину за двома статтями: ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України – грабіж, вчинений в умовах воєнного стану та ч. 1 ст. 357 Кримінального кодексу України – викрадення офіційного документу, вчинене з корисливих мотивів.

На час слідства йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. А днями слідчі завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду. Обвинуваченому загрожує до десяти років позбавлення волі.

Крім того відомо, що зловмисник до цього уже притягувався до кримінальної відповідальності та перебуває на випробувальному терміні.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...