Судитимуть експравоохоронця, який очолив так звану «патрульну-постову службу» під час окупації Вовчанська

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо колишнього правоохоронця за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що експоліцейський під час окупації російськими військовими м. Вовчанськ добровільно перейшов на бік ворога.
У квітні минулого року він став «начальником» так званого «відділу поліції». Аби представити очільника, окупанти навіть провели збори. Присутнім вони повідомили, що «керівник» виконуватиме посередницькі функції між поліцейськими та представниками РФ.

Возможно, это крупный план (1 человек)

У свою чергу, обвинувачений запевнив своїх російських кураторів, що у разі виникнення питань він буде до них звертатися за порадами.

Наприкінці травня окупанти перепризначили його на посаду «в. о. начальника патрульно-постової служби» в «Волчанском районном отделе внутренних дел управления МВД ВГА Харьковской области».

Зрадник проводив інструктаж особового складу для здійснення служби на блокпостах, чергував у складі слідчо-оперативних груп, здійснював прийом громадян, забезпечував охорону громадського порядку під час проведення окупантами масових заходів.

Експравоохоронця судитимуть заочно у Ленінському районному суді м. Харкова.

Досудове розслідування проводили слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід — співробітники ДБР, Управління СБУ в Харківській області та Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Харківська обласна прокуратура

You may also like...