Судитимуть екссуддю апеляційного суду Луганщини – «заступника голови» незаконного «верховного суду лнр», яка вже 8 років служить окупантам

Прокурори Луганської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно «заступника голови верховного суду лнр» за фактом вчинення дій, спрямованих на повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, зміни меж території та державного кордону України, державної зради (ч. 3 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 КК України).

За даними слідства, у 2014 році діюча суддя Апеляційного суду Луганської області зрадила присязі та почала співпрацювати з окупаційною адміністрацією російської федерації.

Суддя-зрадниця увійшла до складу робочої групи з розроблення так званого «законодавства лнр», яке містило імплементовані норми законів рф. Співавтор ряду псевдозаконопроєктів «лнр»: «цивільного кодексу», «цивільного процесуального кодексу», «земельного кодексу» та «сімейного кодексу», пізніше легалізованих на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

У 2018 році жінка обійняла посаду «судді верховного суду лнр», а згодом отримала повноваження «заступника голови» суду. Наразі зрадниця забезпечує функціонування незаконно створених органів судової влади та найвищої судової установи окупаційної адміністрації, яка допомагає рф чинити збройну агресію проти України.

Ухвалені псевдосуддею «рішення» суперечать українському законодавству та суворо порушують права людей, які живуть в окупації.
Своїми діями вона сприяє у проведенні підривної діяльності проти України.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Краматорську, оперативний супровід – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Санкція статтей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

You may also like...