У Києві раніше судиму жінку затримали за кишенькову крадіжку підземці

Зловмисниця скористалась неуважністю 17 річної дівчини та витягнула у неї гроші з гаманця. За даним фактом розпочато кримінальне провадження.

До поліцейських на станції метрополітену звернулась дівчина та повідомила, що в неї щойно невідома жінка поцупила гроші. Правоохоронці оперативно зреагували та затримали ймовірну підозрювану.

Як розповів слідчий управління поліції в метрополітені Артур Мішкін, на місце скоєння злочину прибула слідчо-оперативна група аби задокументувати правопорушення:

«Ми встановили, що крадіжка сталася коли неповнолітня підіймалася ескалатором на вихід зі станціі «Шулявська». Зловмисниця скористалась неуважністю дівчини та непомітно витягла у неї з гаманця гроші.

Потерпіла не розгубилася і відразу ж, коли виявила відсутність коштів, звернулася до постового поліцейського на станції. Завдяки оперативним та злагодженим діям поліцейських крадійку затримали на тій ж станції підземки.

Нею виявилася 43-річна жителька Закарпатської області, раніше судима за скоєння аналогічних злочинів».

Зібрані відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчим відділом управління поліції в метрополітені розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Затриманій слідчі оголосили повідомлення про підозру, а суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 21 тисячі гривень.

За такі протиправні дії передбачено покарання у вигляді арешту на строк від трьох до шести місяців або обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...