У Києві викрили інтернет-торгівців фальсифікованими продуктами харчування

Контрафакт продавали у власному Інтернет-магазині під виглядом продукції відомих українських виробників. У результаті протиправних дій правовласникам завдано збитків на понад 3 мільйони гривень.

Співробітники Департаменту кіберполіції спільно зі слідчим управлінням поліції Києва викрили двох осіб у незаконному використанні товарних знаків.

Встановлено, що двоє чоловіків налагодили виробництво фальсифікованих продуктів харчування. У цехах та складських приміщеннях незаконно виготовляли спеції, дріжджі, кондитерські та макаронні вироби. Товар фасували в упаковки з назвами та логотипами відомих українських виробників.

Для реалізації такої продукції чоловіки створили власний Інтернет-магазин. Окрім цього, фальсифікат продавали на Інтернет-майданчиках оголошень.

За попередніми підрахунками, фігуранти завдали правовласникам понад 3 мільйони гривень збитків.

Правоохоронці провели десять санкціонованих обшуків за місцями мешкання правопорушників, у їхніх автівках та за місцем виготовлення і зберігання фальсифікованої продукції.

В якості речових доказів вилучено понад 11 тонн сировини для виготовлення контрафакту, упаковки з логотипами українських торгівельних марок, обладнання для фасування та готову до продажу підроблену продукцію.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 229 (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.

Департамент кіберполіції Національної поліції України

You may also like...