У Миколаєві дві посадовиці публічно заперечували існування України та підтримували російську агресію

Жінкам загрожує до восьми років ув’язнення за публічні заклики і розповсюдження матеріалів із закликами про виправдовування та визнання дії країни-агресора правомірними. Подальшу долю фігуранток вирішить суд.

Викрили протиправну діяльність зловмисниць слідчі Миколаївського районного управління поліції спільно зі співробітника управління Служби безпеки України, за процесуального керівництва окружної прокуратури міста Миколаєва.

публічно заперечували існування україни та підтримували збройну агресію – у миколаєві судитимуть двох посадовиць

У ході досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що начальниця одного з відділів акціонерного товариства та її заступниця поширювали російську пропаганду серед колег та підлеглих, спрямовану на захоплення територій України, та виправдували збройну агресію рф.

Тоді прихильницям окупантів слідчі повідомили про підозру за ч. 1 ст. 110 КК України «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України» та ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України «Виготовлення, поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, вчинене службовими особами». Підозрюваним загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Нині слідчі закінчили розслідування та направили кримінальне провадження до прокуратури, яка скерувала обвинувальний акт до суду для розгляду по суті.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області

You may also like...