У Запоріжжі затримали містянина, який під час конфлікту підстрелив двох людей

На території однієї із баз відпочинку між відпочивальниками раптово виник конфлікт. Щоб довести свою правоту 27-річний запоріжанин двічі поцілив із пістолета у двох чоловіків та втік з місця події на автомобілі. Потерпілих у тяжкому стані госпіталізували. Правоохоронці розшукали зловмисника та повідомили йому про підозру.

23 липня о 03:30 до відділу № 4 (Комунарський) Запорізького райуправління поліції надійшло повідомлення про те, що в результаті стрілянини на території однієї із баз відпочинку поранено двох громадян. Правопорушник на автомобілі поїхав у невідомому напрямку.

Для його затримання в місті та області ввели в дію спеціальну поліцейську операцію «Перехват».

На місці події працювали слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції та медики. Потерпілих, 18 та 27 років, із вогнепальними пораненнями у тяжкому стані госпіталізували.

Правоохоронці опитали свідків та з’ясували, що між відпочивальниками стався конфлікт, під час якого один із чоловіків здійснив постріли із пістолета в бік своїх опонентів.

У результаті проведення низки заходів оперативники по гарячих слідах розшукали зловмисника у середмісті Запоріжжя. Ним виявився 27-річний місцевий житель. Його затримали на підставі статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Окрім того, поліцейські знайшли та вилучили автомобіль фігуранта та знаряддя злочину – пістолет, який він закопав у лісосмузі. У квартирі затриманого правоохоронці провели обшук та вилучили понад 1200 капсулів набоїв, предмети, схожі на запчастини пістолета, паспорти на пістолети ТТ та ПМ, а також прилад для виготовлення набоїв. Речові докази направлені на експертні дослідження.

Слідчі повідомили чоловіку про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15 (Замах на кримінальне правопорушення), п. 1 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. На цей час підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За результатами експертиз діям підозрюваного буде надано остаточну правову кваліфікацію. Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури.

Відділ комунікації поліції Запорізької області

You may also like...