Вбивцю відомого боксера знов судитимуть, цього разу за вимагання вигаданих боргів та поширення злочинного впливу

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно іноземця за фактом вимагання, позбавлення волі та поширення у суспільстві злочинного впливу, вчинене в слідчому ізоляторі (ч. 4 ст. 189, ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 255-1 КК України).

Слідством встановлено, що чоловік, будучи обвинуваченим та, у подальшому засудженим за вбивство відомого українського боксера, підтримуючи «злодійські традиції», отримав неформальний статус «бродяги». Він організовував вимагання грошей з жителів Одеси під вигаданими приводами неіснуючих боргових зобов’язань, з метою подальшого наповнення так званого «злодійського общака».

Так, наприкінці липня минулого року, використовуючи свій вплив, зловмисник зі спільниками, які перебували на волі, вимагали у місцевого жителя повернення 1000 доларів США неіснуючого боргу. Під час зустрічі з потерпілим вимагачі застосували фізичне насильство та заштовхали його до салону автомобіля, де продовжили здійснювати психологічний тиск.

Побоюючись за своє життя, чоловік був змушений погодитись на неправомірні вимоги та передав 3000 гривень, які мав при собі.

За клопотанням прокурора «суб’єкт злочинного впливу» перебуває під вартою.

Обвинувальний акт стосовно 3-х спільників фігуранта перебуває на розгляді у суді.

Досудове розслідування – СУ ГУНП в Одеській області, оперативний супровід – УСБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

You may also like...