За підроблення договорів та заволодіння коштами винесено вирок колишній співробітниці ломбарду

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Київської окружної прокуратури м. Харкова судом визнано винною 23-річну дівчину за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого потворно, та за фактом службового підроблення (ч. 2, ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Як повідомив керівник окружної прокуратури Едуард Новіков, досудовим розслідуванням встановлено, що у 2020 році дівчина, перебуваючи на посаді касира-експерта одного з харківських ломбардів, систематично підроблювала договори про надання фінансового кредиту.

Возможно, это изображение (текст)З метою незаконного збагачення, дівчина, маючи доступ до персональних даних ломбарду, вносила відомості клієнта до договору та підписувала угоду від його імені.

Після цього касирка забирала гроші з ломбарду та через певний час частково повертала їх, тим самим приховуючи свою злочинну діяльність.

За період незаконної діяльності вказана службова особа заволоділа грошима ломбарду у сумі майже 74 тис. грн.

У судовому засіданні обвинувачена визнала свою вину та щиро розкаялась.

Вироком Київського районного суду м. Харкова від 12 листопада 2021 року службову особу визнано винною та призначено покарання у вигляді 3 років обмеження волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані із виконанням адміністративно-господарських функція строком на 3 роки.

Довідково: вирок не набрав законної сили, триває строк на апеляційне оскарження.

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

You may also like...